RSS

Είμαστε όλοι ζώα αυτού του πλανήτη

06 Δεκ.

Πολλά ζώα θυσιάζονται στο βωμό της κατανάλωσης.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει τον άνθρωπο στην υπερβολική κατανάλωση κρέατος αδιαφορώντας για την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως εκατομμύρια ζώα θανατώνονται και βασανίζονται με φριχτούς τρόπους σε καθημερινή βάση.

Τα δεινά των ζώων στα σφαγεία είναι αμείωτα.

Δεν είναι σπλαχνικός τρόπος :

  • ο ευνουχισμός, ο οποίος γίνεται χωρίς παυσίπονα ή αναισθητικό γιατί παράγει πιο λιπώδη κρέας
  • η θανάτωση με ηλεκτροπληξία
  • η βίαιη αφαίρεση του ράμφους, (στα πουλερικά) για να αποφεύγεται ο κανιβαλισμός ο οποίος είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης
  • οι συστοιχίες κλουβιών όπου οι κότες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικά φυσικά ένστικτα
  • το κόψιμο της ουράς – των αυτιών – των δοντιών, διαδικασίες που πραγματοποιούνται χωρίς αναισθητικό

Φυσικά, τώρα αντικρίζουμε τα αναπόφευκτα επακόλουθα της υπερβολικής κατανάλωσης ζώων όπως ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια, οι πέτρες στα νεφρά, η αναιμία, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης κλπ.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που η ασθένεια των τρελών αγελάδων, η ασθένεια του αφθώδους πυρετού, ο pfiesteria και πλήθος άλλων ανωμαλιών που σχετίζονται με ζώα, έχουν εξαπολυθεί στην ανθρωπότητα.

Όπως λέει και ένα παλιό ρητό «Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις».

Πολλά ζώα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Πάνω από 100 εκατομμύρια άγρια ζώα ζουν αιχμάλωτα σε άθλιες συνθήκες και στη συνέχεια δολοφονούνται για το τομάρι τους κάθε χρόνο.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι η δραματική μείωση του αριθμού των άγριων ζώων και των φυτών καθώς και η διατάραξη  της ισορροπίας του φυσικού οικοσυστήματος.

 

Πολλά ζώα θυσιάζονται στο βωμό της διασκέδασης.

Απ’ όλα τα πλάσματα που δημιουργήθηκαν ποτέ, αυτό (ο άνθρωπος) είναι το πιο απεχθές. Είναι το μόνο πλάσμα που προκαλεί πόνο για διασκέδαση γνωρίζοντας ότι προκαλεί πόνο.

Στο ροντέο οι ταύροι και τα άλογα δεν αναπηδούν επειδή είναι άγρια, αλλά επειδή πονάνε. Επίσης, στο τσίρκο τα ζώα προσφέρουν διασκέδαση στον κόσμο υπό την απειλή του φόβου. Φοβούνται την τιμωρία και τον πόνο, τα οποία είναι αναπόσπαστα κομμάτια την εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όταν προκαλείς πόνο για να διασκεδάσεις η αντεκδίκηση δεν αργεί να έρθει. Και η αντεκδίκηση των ζώων έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Η άγνοια έχει επικρατήσει τόσο πολύ μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι δε θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Ακόμη και άνθρωποι που είναι ενήμεροι ότι οι παραδοσιακές οικογενειακές φάρμες έχουν πλέον αντικατασταθεί από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ότι τα ρούχα τους προέρχονται από σφαγμένες αγελάδες, ότι η διασκέδαση τους σημαίνει το βασανισμό και θάνατο εκατομμυρίων ζώων και ότι πραγματοποιούνται αμφισβητήσιμα πειράματα στα εργαστήρια, συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι σε μια ασαφή αντίληψη ότι τα πράγματα δε μπορεί να είναι τόσο άσχημα, αλλιώς η κυβέρνηση ή οι σύλλογοι προστασίας των ζώων θα είχαν κάνει κάτι γι’ αυτό.

Άνθρωπε,

μάθε λοιπόν πως τα ζώα αισθάνονται φόβο, μοναξιά και πόνο όπως εσύ. Ο πόνος και τα δεινά είναι από μόνα τους άσχημα και θα έπρεπε να αποτρέπονται ή να ελαχιστοποιούνται, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή είδους του πλάσματος που υποφέρει.

μάθε πως υπάρχει και Η Διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων http://www.greenpage.gr/diakiriksi_dikaiomatwn_zoon.htm και οφείλεις να τη σεβαστείς, θες δε θες!

Είμαστε όλοι ζώα αυτού του πλανήτη.
Είμαστε όλοι πλάσματα.
Και τα μη ανθρώπινα ζώα βιώνουν αισθήσεις όπως κι εμείς.
Είναι κι αυτά δυνατά, έξυπνα, εργατικά, κινητικά και εξελικτικά.
Είναι κι αυτά ικανά να αναπτυχθούν και να προσαρμοστούν.
Και όπως εμείς, επιβιώνουν. Και όπως εμείς, εκφράζουν βαθμούς συναισθημάτων.
Με λίγα λόγια, όπως κι εμείς, είναι ζωντανά.
Όντας τα περισσότερα απ’ αυτά, πράγματι, σπονδυλωτά, ακριβώς όπως κι εμείς.

Εμείς, τα ανθρώπινα όντα θα ‘πρεπε να αγαπάμε τα ζώα, όπως ο έξυπνος αγαπάει τον αθώο και ο δυνατός αγαπάει τον ευάλωτο.

Όσοι αποβάλλουν την αγάπη προς τα πλάσματα αυτά ως απλή συναισθηματικότητα, παραβλέπουν ένα όμορφο και σημαντικό μέρος της ανθρωπιάς τους και είναι κρίμα.

Το να είμαστε άκακοι σε κάποιο ζώο, δε μας στερεί τίποτα. Για την ακρίβεια είναι μέσα μας το να τους εγγυηθούμε μια χαρούμενη ζωή όσο και αν θέλουμε να το αγνοήσουμε.

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Δεκέμβριος 6, 2010 in Uncategorized

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: